Christer Schapiro

Vem är du?

Jag heter Christer Schapiro, född i maj 1948, uppvuxen i Vällingby och bor för närvarande i Norrtälje efter 24 år på landet utanför Avesta/Hedemora. Har jobbat hela mitt liv med programmering, de sista 15 åren med utveckling av börssystem på Stockholms Fondbörs/Nasdaq. Pensionerade mig 2012. Intressen förutom natur är (fortfarande) programmering, löpning och gitarrspel.


Hur länge har du fotat?

Jag började försöka fota fåglar redan som 12/13-åring (dvs c:a 60år) men den kamera jag hade då var ju inte tillräcklig på långa vägar.


Hur kom det sig att du började fota?

Jag vet inte varför jag började fota, men sen då jag blev lite äldre var det nog inspirerat av fotoböcker, tex Edvin Nilssons böcker från Sarek.


Fotar du annat än naturfoto?

Ja, jag extraknäcker som fotograf, framförallt engagerad av arrangörer av olika lopp, mest löpning, swimrun och triathlon, men jag har också haft en del andra fotouppdrag.


Vilken utrustning fotar du med?

För närvarande med en Nikon D5 och en Nikon D750.


Berätta lite kort om bilderna du valt.

Det finns många fåglar jag gillar både att se, plåta och lyssna på. Gärdsmyg är alltid kul att se , liten men tuff. Likaså skvättor av all sorter är favoriter, kanske på grund av deras jordnära färger. Därför valde jag denna buskskvätta. Törnskateungen var så väldigt fin i sin tistel att jag tog med den också.