Tommy Råshammar

Vem är du?

Jag heter Tommy Råshammar, är gift med Gunsan och vi bor i Åkersberga. Tillsammans brukar vi då och då besöka Angarnjöängen. Även Gunsan gillar att fotografera.


Hur länge har du fotat?

Jag köpte min första digitala kamera för sådär en tio år sedan. 


Hur kom det sig att du började fota?

En arbetskamrat, som på den tiden hade inhandlat sin första digitalkamera, demonstrerade den med stolthet och visade bilder han tagit. Det fick mig att tänka, ”såna där bilder vill jag också kunna ta”. Kort därefter köpte jag en Nikon som jag under åren haft jättemycket glädje av.


Fotar du annat än naturfoto?

Jag fotograferar det mesta som hamnar framför kameran och som jag tycker kan vara värt en plåt. Det har dock blivit mycket natur de senaste åren.


Vilken utrustning fotar du med?

Jag har två olika modeller av märket Fujifilm som jag numera använder nästan uteslutande. Någon enstaka gång kan jag skaka liv i min gamla Nikon, mest för att se om den fortfarande fungerar.


Berätta lite kort om bilderna du valt.

Skesta hage erbjuder en fantastiskt möjlighet att uppleva och fotografera blommor av många olika slag.

Törnskatan satt där, stilla  i regnet och såg ut som om den begrundade sitt öde. Kanske var det första regnet som den fick uppleva.

Under sommarmånaderna är det gott om trollsländor runt Angarnsjöängen. Olika arter kommer och går under säsongen. Trollsländor är ofta rätt tacksamma att fotografera. De är större än många andra insekter, sätter sig då och då och man kan komma dem rätt nära.