Tony Persson

Vem är du?

Jag är född 1969 och kommer från Örebro men bott i Täby de senaste 20 åren. Flyttade till Stockholm efter ekonomistudier och jobbat på bank sen dess. Mina intressen är framförallt naturen men också att träna.


Hur länge har du fotat?

Jag har fotat sen 2019.


Hur kom det sig att du började fota?

Jag började som fågelskådare i tonåren men efter ett uppehåll i 25 år började jag lite smått igen. Istället för att jaga arter började ett intresse väckas till liv genom att försöka fota fåglarna genom tubkikaren. Ville ganska snabbt få bättre bilder och köpte en systemkamera. Till en början blev det mest porträttbilder av fåglar och däggdjur men försöker numera få in mer action samt natur och miljö i anslutning till motivet. 


Fotar du annat än naturfoto?

Jag är intresserad av det mesta i naturen som kommer i min väg men det blir fortfarande mest fåglar.


Vilken utrustning fotar du med?

Jag använder Nikon.


Berätta lite kort om bilderna du valt.

Jag strävar efter att få bra skärpa med detaljer i mina bilder och det innebär att jag behöver komma nära objektet. Strandpiparen dök precis upp framför mig och då gäller det att vara snabb. Försöker nu ta mer actionbilder där bilderna på Lärkfalken och Brushanen får stå för det. Nästa steg är att försöka inkludera mer miljö och natur i bilderna kombination med action, närhet och skärpa. Inte helt enkelt.